Babka migdałowa

Babka migdałowa

Babka migdałowa

Składniki: 200 g zmielonych migdałów (najlepiej ze skórką) 100 g mąki ziemniaczanej 150 g masła 5 dużych jajek 2/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru migdałowego lub ekstraktu szczypta soli Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Cukier zmieszać z cukrem migdałowym. Masło zmiksować na puch, wbijać po jednym jajku na przemian z porcją cukru. Zmiksować na puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną połączyć z proszkiem do pieczenia oraz solą i przesiać do masy. Zmiksowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję