Druga ulubiona sałatka mojej mamy. Zdrowa kasza jaglana, jeszcze zdrowszy olej z pestek dyni. Do tego słodki sok z granatu i dla przełamania korniszon. Idealna propozycja na lunch. Składniki na 1 porcję: 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej na sypko 2 garści miksu sałat Garść pomidorków koktajlowych 2 małe ogórki korniszony Odrobina soli himalajskiej 1 łyżka oleju z pestek dyni 1 łyżeczka soku z granatu Przygotowanie: Ogórki kroimy w plasterki, a pomidorki na pół. Wszystkie składniki mieszamy.&... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...