To pomysł na jajka dla miłośników włoskich smaków i opalających się w gorącym słońcu pomidorów. Ja pierwszy raz przygotowałam je gdy wybuchła pandemia i spędzaliśmy święta tylko naszą 3 i tak nam posmakowały, że weszły na stałe do świątecznego menu i nie wyobrażam sobie bez nich świąt, podobnie jak bez barszczu białego. Jeśli szukacie pomysłu na farsz do jajek to zapraszam po inspirację, możecie dodać więcej pomidorów wtedy smak będzie intensywniejszy podobnie jak z kolorem. Składniki: 5 ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...