Przepis na : obiad
1 pojedyncza pierś z kurczaka pęczek koperku 1 litr + pół szklanki wody 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany 12 + ok 100 ml śmietanki 30 olej do smażenia sól pieprz Kurczaka kroimy w drobną kostkę, solimy i podsmażamy na złoty kolor. Zalewamy ok litrem gorącej wody i chwilę dusimy. Do połowy szklanki wlewamy wodę i dodajemy do niej 2 łyżki mąki. Mieszamy łyżką aby nie było grudek i wlewamy przez sitko na patelnie. Mieszamy. Koperek kroimy drobno i dodajemy na patelnię. Wlewamy śmietanę i śmietankę, doprawiamy solą i... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...