
Małe bezy wypełnione kremem waniliowym, świeżymi owocami i sosem malinowym. Przed podaniem oprószone cukrem pudrem i posypane uprażonymi wcześniej płatkami migdałów. Beza jest lekka i krucha. Idealnie komponuje się z delikatnym kremem waniliowym i lekko kwaskowatymi owocami. Nie zmniejszajcie ilości cukru i nie skracajcie czasu ubijania białek z cukrem, bo beza może się nie udać. Krem jest łatwy i szybki w przygotowaniu, nie wymaga oddzielnego ubijania śmietanki i mascarpone. Wszystkie składniki miksujemy jednocze... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...