FRITTATA Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM

FRITTATA  Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM

FRITTATA Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM

Przepis na : śniadanie

Frittata, to świetny sposób szybkie śniadanie, lunch lub ciepłą kolację z jednej patelni. Podsmażone warzywa zalane roztrzepanymi  jajkami i krótko smażone pod przykryciem. Opcjonalnie bez przykrycia zapiekane w piekarniku.  Do jej przygotowania można wykorzystać ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki, dzięki czemu nic się nie zmarnuje. Zwróćcie uwagę, że masa jajeczna będzie się ścinać jeszcze po zestawieniu z ognia, nie zwlekajcie więc z odstawieniem frittaty z ognia. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 3 łyżki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.