Szparagi z jajkiem na miękko

Szparagi z jajkiem na miękko

Szparagi z jajkiem na miękko

Przepis na : śniadanie

Ponieważ sezon na szparagi jest w pełni, na sobotnie śniadanie postanowiłam przygotować to smaczne warzywo z jajkiem na miękko. To połączenie idealnie się kompomuje, a takie śniadanie jest łatwe i szybkie do przygotowania.  Składniki:  mały pęczek szparagów 2-3 jajka odrobina oliwy szczypta sezamu sól, pieprz  Przygotowanie: Jajka ugotować na miękko około 3 minut, lub z użyciem wskaźnika, o którym pisałam już kiedyś przy okazji niedzielnego śniadanka i gotowania jajek na pół twardo. Szparagi s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.