Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Przepis na : śniadanie

Omlet to danie niesamowitych i nieomalże nieskończonych możliwości. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, jest zdrowe i lekkie, a jednocześnie bardzo sycące. Jest tak uniwersalne, że można je serwować o każdej porze dnia, z dowolnymi, ulubionymi dodatkami.  Znany już w starożytności - omlet, stał się bardziej popularny od XVII wieku, kiedy to jego recepturę ulepszono we Francji. Może być podawany słodki lub wytrawny i nieomalże każdy kraj na świecie ma na niego indywidualną, unikalną recepturę.&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.