Kibbeh

Kibbeh

Kibbeh

Na zakonczenie IV Festiwalu Kuchni Arabskiej postanowilismy wspolnie przygotowac kibbeh. Jest to danie pochodzace z krajow Lewantu, czyli krajow polozonych we wschodniej czesci basenu Morza Srodziemnego, jednak uwazany jest za narodowe danie Libanu. Kibbeh to rodzaj "pieroga" wykonanego z bulguru, a wypelnionego miesa milonym z roznymi dodatkami. Ja postanowilam przygotowac tradycyjny kibbeh z wolowiny w  formie cygara, jednak nie smazylam go na glebokim tluszczu, ale upieklam w piekarniku. Doszlam do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pierogi przepis, pierogi, sosy, majonez, ciasto, sos czosnkowy, mięso mielone, placuszki, mięso, ciasta z masa, ciasto z masa, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczeń z mielonego, pierogi z mięsem, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję