Przepis na : śniadanie
Gdy zobaczyłam zdjęcie tej potrawy w książce " Persiana " S. Ghayour od razu wiedziałam, że je przygotuję i że będzie pyszne ;) Tak też się stało i teraz przedstawiam Wam przepis na to proste, ale niezwykle smaczne danie. Jajka sadzone na bobie ( Baghala Ghatogh ) to danie pochodzące z północnego Iranu, stanowi idealne perskie śniadanie. Koniecznie je wypróbujcie póki jeszcze można kupić bób, a jeżeli nie znajdziecie świeżego bobu, zawsze możecie wykorzystać mrożony, dzięki czemu tę potrawę możecie przygoto... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...