Przepis na : śniadanie
Banalny, ale jakże smaczny pomył na niedzielne śniadanie. Jajka zazwyczaj są w domu, a ponieważ w kuchni nic nie może się zmarnować, wykorzystałam resztki z wydrążonych wczoraj pomidorów. Podaje proporcje na jajecznicę dla dwóch osób. 2 średnie pomidory lub wyrążony miąższ z poprzedniego dnia 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 4 - 5 jajek sól, pieprz bazylia, oregano Na patelni, na niewielkiej ilości oleju przesmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Gdy cebula się zrumieni dodać pomi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...