
Uwielbiam frużelinę. To taki prosty i szybki domowy dżem o smaku, jakiego nie znajdziecie w żadnym sklepowym słoiczku. Przygotowanie jej jest bardzo proste i przede wszystkim nie zabiera dużo czasu. W przypadku wiśni najdłużej trwa drylowanie. Frużelina nadaje się do deserów, przekładania ciast i na kanapki jako zwykły dżem. Idealna jest do wykańczania ciast, gdyż rozprowadzona delikatnie ciepła, po zastygnięciu tworzy stabilną powłokę Wygląda też bardzo dekoracyjnie. W poniższym przepisie ilość cukru po... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.