Schab z pończochy

Schab z pończochy

Schab z pończochy

 Dzień dobry.  Po domowym baleronie kolej na schab. Robi się go podobnie, z trochę innymi przyprawami. Pończocha  ( nowa oczywiście) pozostała. Po prostu  w pończosze wędlina jest zabezpieczona przed wszelkimi owadami, może sobie spokojnie dojrzewać. Bardzo lubię wszelaką "surowiznę" a ten schab jest pyszny.  Potrzebujemy:  1 kg schabu bez kości 2 łyżki soli (dałam himalajską) 2 łyżki cukru przyprawy: 4 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki mło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co w garnkach piszczy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.