Zupa szparagowa do pracy - ekspresowa
Zupa szparagowa do pracy - ekspresowa
Ekspresowa zupa szparagowa, wykorzystująca to co zazwyczaj się wyrzuca, czyli odłamane ogonki szparagów (zielonych). Składniki (1 porcja): - ogonki z 1 pęczka szparagów zielonych, - 2 małe ziemniaki, - 0,5 l wody (ja użyłam wody po gotowaniu kalafiorów), - mała garść nerkowców, - sól, pieprz. Wykonanie: Szparagom odcinamy twarde końcówki, obieramy je cienko nożykiem do obierania warzyw, kroimy na mniejsze kawałki. Obieramy i kroimy w drobną kostkę ziemniaki. Do wody wrzucamy szparagi i ziemniaki, solimy, pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?
Autor
edysqa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, obiad, zupa, ziemniak, ziemniaki, zielone szparagi, mielone, warzywa, orzechy, krem, kalafiorem, do pracy, słoik, kalafior, mielone z warzywami, zupa krem, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Co na wege obiad?
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję