Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

Składniki: 1 kg krewetek tygrysich - świeże w pancerzach 4 łyżki masła klarowanego natka pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 3 suszone papryczki chili 6 ząbków czosnku sól morska Przygotowanie: Krewetki pozbawiamy pancerza, możemy jednak pozostawić ogonki. Obrane już krewetki umieszczamy w naczyniu i skrapiamy sokiem z cytryny, solimy szczyptą soli morskiej i dodajemy 1 wyciśnięty ząbek czosnku. odstawiamy tak na 10 minut. Na patelnię dodajemy 4 łyżki masła klarowanego wraz z pokrojonymi w cienkie plasterki 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, cytryna

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.