Czy pinsa to odpowiednik zdrowszej pizzy?

Czy pinsa to odpowiednik zdrowszej pizzy?

Czy pinsa to odpowiednik zdrowszej pizzy?

Czym jest pinsa? Pinsa to rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch, który na pierwszy rzut oka przypomina pizzę, jednak jej korzenie sięgają starożytnego Rzymu. W odróżnieniu od tradycyjnej pizzy, pinsa jest przygotowywana z innego rodzaju ciasta, które składa się z mieszanki mąki pszennej, ryżowej i sojowej. Ciasto to jest następnie dłużej fermentowane, co nadaje mu charakterystyczny smak i teksturę. Dzięki temu pinsa jest lżejsza, bardziej puszysta i mniej kaloryczna niż klasyczna pizza. Składniki i wartość odżywcza pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CityTaste

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję