Moussaka

Moussaka

Moussaka

Przepis na : obiad

Za oknem jesień, a my marzymy o lecie, słońcu i wysokich temperaturach… Dzisiaj przedstawiamy danie, które swoim smakiem przeniesie nas w ciepłe kraje – MOUSSAKA . Nazwa pochodzi od arabskiego słowa musaqqa‘ah – schłodzone. W różnych krajach podawana jest w inny sposób, np. w Grecji danie jest warstwowe i podawane na ciepło, a w państwach arabskich spożywa się je na zimno. My szczególnie polecamy wersję na ciepło 🙂 Składniki 500 g mielonego mięsa z szynki nać pietruszki – 1 pęczek 1 cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CityTaste - Przepisy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.