Drożdżowe ślimaczki z Nutellą

Drożdżowe ślimaczki z Nutellą

Drożdżowe ślimaczki z Nutellą

Przy okazji przepisu na ślimaczki z Nutellą zdradzę Wam co zrobić, żeby drożdżowe ciasto zawsze wychodziło fantastycznie: trzeba się nim nie przejmować :) Czyli dać mu mnóstwo czasu na wyrośnięcie robiąc w tym czasie rzeczy przyjemne lub pożyteczne. Drożdże powinny wyrosnąć kilka razy: najpierw same w misce z mlekiem i cukrem, potem kiedy ciasto jest wyrobione, na końcu, kiedy leży już na blaszce i czeka na włożenie do piekarnika. Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, ciasteczka, muffiny, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, krem, drożdżowe, krem czekoladowy, nutella, bez pieczenia, ciasto na niedziele, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto ucierane , ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, czekoladowe ciasteczka , muffiny czekoladowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.