Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 0,5 litra mleka (500 ml) ok. 100 g prażonej cebulki ok. 50 ml ciepłej wody (tyle wody, aby tylko połączyły się składniki) Dodatkowo: 1 - 2 łyżki kminku Przygotowanie: Zaczyn - 500 ml mleka podgrzać w rondelku. Drożdże rozkruszyć i połączyć z cukrem i zalać ciepłym mlekiem. Dodać 3 łyżki mąki wymieszać do momentu, aż się połączą i konsystencja będzie przypominać gęstą śmietanę. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe mie... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.