Źródła białka – jakie są najlepsze?

Źródła białka – jakie są najlepsze?

Źródła białka – jakie są najlepsze?

Większość osób (prawie bez namysłu) wskaże pierś kurczaka i jajka jako najlepsze źródła białka – szczególnie osoby z siłowni. Oprócz kurczaka i jajek istnieje spora gama innych produktów, bogatych w białka. No właśnie, czy ilość białka w 100 gramach produktu jest dobrym wyznacznikiem? Nie! Odpowiedź na pytanie o najlepsze źródło białka może być tylko jedna – żadne i każde – jednocześnie. Źródła białka Te można podzielić na dwie główne kategorie: pochodzenia zwierzęcego; pochodzenia roślinnego; P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasna Kuchnia

Autor

CiasnaKuchniaCiasnaKuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś z indyka, czerwona fasola, fasola czerwona, dynia, tuńczyk, płatki owsiane, wołowina, fasola, diety, dietetycznie, dietetyczne , indyk, dieta, dietetyczny kurczak

Inne przepisy z Ciasna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.