Na dzisiejsze śniadanie postanowiłam przygotować placuszki z kaszy gryczanej. W przeciwieństwie do innych kasz, gryka nie zalicza się do zbóż, a więc nie zawiera glutenu i może być spożywana przez alergików. Posiada wartościowe białko i aminokwasy, których nasz organizm sam nie wytwarza. Jest pełna błonnika, wapnia, fosforu oraz magnezu. Zalety kaszy gryczanej można wymieniać jeszcze długo, ale skupię się teraz na placuszkach. Są bardzo delikatne, z wyraźnym, charakterystycznym posmakiem. Moim zdaniem... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)