Będąc na dicie lub po prostu zdrowo się odżywiając staramy się eliminować białą mąkę z naszego jadłospisu. Zastępujemy ją mąką pszenną pełnoziarnistą lub żytnią - i na tym pomysły się kończą :) Dziś chciałabym pokazać Wam, że do wypieków można używać również innych mąk. Tym wpisem rozpoczynam cykl przepisów z użyciem niekonwencjonalnych mąk. Na początek mąka owsiana. Po co właściwie tak kombinować? Już wyjaśniam. Mąka ta jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, ułatwia trawienie i jest pomocna w wal... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)