Szybki gulasz z wieprzowiny
Szybki gulasz z wieprzowiny
Szybki sposób na najprostszy gulasz, który jest w sam raz do pieczywa lub do placka po węgiersku. Pomysł powstał podczas przygotowania schabu, do zapieczenia w kapuście. Zakupiony schab często jest tak wykrojony, że posiada jeszcze mięso, które nie jest potrzebne do upieczenia kotletów, czy innych dań ... Wówczas mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy, a z pozostałej odkrojonej części możemy usmażyć świeżonkę lub zrobić gulasz. Z porcji 1,5- 1,7 kg schabu odkroimy ~500 g, które kroi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu chleba naszego
Autor
Dariusz Podlasek
Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, schab, mięso, gulasz, placki, kapustą, sosy, kotlety, kotlet, pieczywo, placek po węgiersku, gulasz po węgiersku, chleb mieszany
Inne przepisy z chleba naszego
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję