Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Większość lubi białą kapustę, ale czasami warto spróbować też modrej kapusty. -- Potrzebujemy 0,8-1,0 kg kapusty, 2 jabłka, cebulę, łyżeczkę cukru, kieliszek octu,  4-5 łyżek  oleju, sól i pieprz wg uznania i własnego smaku. Kapustę szatkujemy, jabłka ucieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy drobno. Poszatkowaną kapustę wrzucamy do osolonego wrzątku na 5 minut. Opcjonalnie można pominąć ten krok, tylko wówczas posoloną kapustę musimy  pognieść i odstawić na 15-30 minut do zmiękczenia, bo j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, chleb, jabłka, kolacja, obiad, surówka, czerwona kapusta, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.