Super smaczne danie na zimę i nie tylko, fasola z małym co nie co. -- Skład: fasola 0,8-1,0 kg, ziemniaki 0,5 kg, pieczarki 0,5 kg, 2 cukinie, 2 cebule, pół główki czosnku, op.majeranku 8 g, liść, ziele, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, 100 g smalcu. Opcjonalnie dla smakoszy można dodać pół łyżeczki chili lub cayenne i łyżkę octu . Fasolę moczymy całą noc i potem gotujemy ~4-5 litrach wody do miękkości z liściem i zielem. W trakcie gotowania fasoli, potrwa to 1-2 godz. przygotowujemy pozostałe produkty. Ziem... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...