Fasola bez mięsa

Fasola bez mięsa

Fasola bez mięsa

Super smaczne danie na zimę i nie tylko, fasola z małym co nie co. -- Skład: fasola 0,8-1,0 kg, ziemniaki 0,5 kg, pieczarki 0,5 kg, 2 cukinie, 2 cebule, pół główki czosnku, op.majeranku 8 g, liść, ziele, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, 100 g smalcu. Opcjonalnie dla smakoszy można dodać pół łyżeczki chili lub cayenne i łyżkę octu . Fasolę moczymy całą noc i potem gotujemy ~4-5 litrach wody do miękkości z liściem i zielem. W trakcie gotowania fasoli, potrwa to 1-2 godz. przygotowujemy pozostałe produkty. Ziem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, ziemniaki, chleb, cukinia, pieczarki, sosy, fasolka, mięso, cukinia na zimę, sos pomidorowy, pieczarki w sosie, chleb mieszany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.