Chleb z mąki Szymanowska-chlebowa typ 750

Chleb z mąki Szymanowska-chlebowa  typ 750

Chleb z mąki Szymanowska-chlebowa typ 750

Super mąka Szymanowska i przepyszny chleb. Polecam każdemu i nie jest to reklama. -- Na 1 kg mąki potrzebujemy 50 g świeżych drożdży, ~500 ml ciepłej wody, łyżkę cukru, łyżkę soli. Mąkę przesiewamy i dosypujemy sól. Z wody, drożdży, cukru i dwóch czubatych łyżek mąki robimy zaczyn, który po wymieszaniu przykrywamy i odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce. -- Potem zaczyn dodajemy do mąki i mieszamy około 2 minut. Następnie wyrabiamy ręcznie 3-5 minut, przykrywamy i odstawiamy na 60 minut. Gdy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.