Pomidory i papryczki chili w marynacie

Pomidory i papryczki chili w marynacie

Pomidory i papryczki chili w marynacie

Długo myślałam jak zagospodarować ostatnie pomidory z działki? i w magazynie "sól i pieprz" nr 5/2012 znalazłam przepis na pomidory w zalewie. Przepis oczywiście trochę zmodyfikowałam pod swój gust :)Składniki na około 400 - 500 ml słoiki:1 kg twardych pomidorów z szypułkami (najlepiej koktajlowe)12 listków bazyliiok 10 papryczek chili (u mnie zielone)Składniki na marynatę:1/2 łyżki gorczycy1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu4 ząbki czosnku1/2 łyżki soli500 ml białego octu winnego650 ml wody 2 łyżki płynn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję