Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami

Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami

Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami

Jest jeden plus upałów....można bezkarnie jeść chłodniki! :D postanowiłam tradycyjny litewski chłodnik unowocześnić nietypowymi dodatkami jak mascarpone oraz przegrzebkami. Przegrzebki to jadalny gatunek małża. Kupiłam je w lidlu i jadłam po raz pierwszy. Smakują jak  zwyczajna ryba ;) Składniki:2 wiązanki botwiny (liście, łodygi i buraczki) ok. 1 szklanki zsiadłego mleka albo kefiru / maślanki70 g mascarpone1 ogórek zielony2 łyżki kwaśnej śmietany do dekoracji na kleksykilka rzodkiewek1 łyżeczka cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.