Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Rogaliki maślane Są miękkie, puszyste i delikatne, także na drugi dzień po upieczeniu. Mają rewelacyjnie maślany smak co sprawia, że rogaliki wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie musicie je spróbować!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła + powidła, dżem lub czekolada do nadziania rogalików     *** Do miseczki lub kubka wlewamy 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki, pokruszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, przekąska, czekolada, sałatki, przekąski, sałatka, ciasteczka, rogaliki drożdżowe, danie jednogarnkowe, drożdżowe, obiad, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, szybkie ciasto, obiad na szybko, szybki obiad, szybkie przekąski, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pyszna sałatka, szybkie sałatki, szybka sałatka, sałatka imprezowa, sałatka do obiadu, kruche ciasteczka, ciasteczka z czekolada, salatka z jajkiem, drugie danie

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.