Naleśniki z porem i pieczarkami zapiekane pod beszamelem

Naleśniki z porem i pieczarkami zapiekane pod beszamelem

Naleśniki z porem i pieczarkami zapiekane pod beszamelem

Naleśniki z porem i pieczarkami zapiekane pod beszamelem Danie bezmięsne, ale o bardzo bogatym, kremowym smaku i apetycznym wyglądzie. Sos beszamelowy nadaje całości aksamitną konsystencję i łagodny, maślany smak. Idealna propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny.     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: ok 10 dkg pieczarek ok 20 centymetrowy kawałek pora 10 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.