Młoda kapusta po węgiersku

Młoda kapusta po węgiersku

Młoda kapusta po węgiersku

Przepis na : obiad

Młoda kapusta po węgiersku Szybkie i bardzo smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem.     Składniki: 1 główka młodej kapust 1 wędzona kiełbasa 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 łyżka masła 1/3 szklanki bulionu 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej) 2 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angiels... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kiełbasa, boczek, danie jednogarnkowe, pieczywo, przekąska, przystawki, przekąski, obiad, sałatka, sałatki, szybki obiad, bigos, sałatka imprezowa, dania mięsne, czerwona kapusta, sałatka z pomidorem, przekąski na ciepło, szybka sałatka, szybkie sałatki, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.