Golonka peklowana pieczona w piwie
Golonka peklowana pieczona w piwie
Golonka peklowana pieczona w piwie Prawdziwy rarytas dla miłośników golonek wieprzowych. Mięso najpierw gotujemy do miękkości, następnie marynujemy w piwie, a na końcu podpiekamy w piekarniku, dzięki temu golonki są soczyste i aromatyczne, a skórka nabiera wspaniałej chrupkości. Składniki: 4 golonki wieprzowe peklowane 1 pietruszka 1 marchew kawałek pora kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego MARYNATA: 400ml ciemnego piwa 1 łyżka majeranku 1 łyżka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
golonka, mięso, obiad, mielone, kapustą, mięsa pieczone, danie jednogarnkowe, kapusta kiszona, zupa, przystawki, przekąski, dania mięsne, surówka, przekąska, pieczywo, seler, świąteczne, pomysł na obiad, szybki obiad, obiad na szybko, mięso mielone, szybkie przekąski, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, szybka zupa
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz