Gołąbki kuskus z wędzonym boczkiem Pyszne, delikatne i aromatyczne gołąbki pachnące wędzonką. Dodatek kaszy kuskus i boczku wędzonego świetnie sprawdził się w tym przepisie. Gołąbki wyszły rewelacyjne. Polecam wypróbować! Składniki: 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 jajko pół szklanki kaszy kuskus 20 dkg boczku wędzonego 1 cebula 350ml bulionu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek, cukier, chilli 1 łyżka mąki do zaciągni... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...