Przepis na : obiad
Fasola z papryką w sosie bolońskim Połączenie delikatnego smaku białej fasoli z aromatycznym, mięsnym sosem bolońskim, tworzy bogate i sycące danie obiadowe. Coś pysznego! Składniki: 400g fasoli Piękny Jaś 500g mielonej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu 1 czerwona papryka Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oregano, liść laurowy, ziele angielskie olej do smażenia Do podania: siekana natka pietrusz... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...