Bolońska zapiekanka ziemniaczana z beszamelem

Bolońska zapiekanka ziemniaczana  z beszamelem

Bolońska zapiekanka ziemniaczana z beszamelem

Bolońska zapiekanka ziemniaczana z beszamelem Syte i treściwe danie obiadowe, które można również podać jako elegancki, ciepły posiłek na przyjęciu. Rumiane plasterki ziemniaków przekładane aromatycznym sosem bolońskim i kremowym beszamelem, zapiekane z serem. Coś pysznego! Z podanych niżej składników otrzymamy obiad dla 3 osób. U mnie danie zostało zrobione od razu z podwójnej porcji składników, w dwóch naczyniach, gdyż było przygotowane jako danie na przyjęcie.     Składniki: ok 1 kg ziemniaków 10 dkg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję