Cześć Muszę się przyznać, że moją piętą achillesową są żurki. Raz, pod Warszawą zjadłam wyśmienity żurek. Niestety w domu nigdy nie udało mi się powtórzyć tak dobrego smaku. Cały czas szukam przepisy na idealny żurek. Pomimo tego wstępu na temat żurku, nie będzie dzisiaj przepisu na żurek. :) Będzie przepis na zupę chrzanową. Taka zupa także kojarzy się z Wielkanocą, a że nigdy jeszcze takiej nie jadłam, więc z chęcią wypróbuję poniższy przepis znaleziony na stronie Lidla . Zupa chrzanowa z szynką Przygotuj nóż...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.