Przepis na : obiad
Cześć Dzisiaj będzie przepis na piątkową rybę w trochę innej odsłonie. Poniższy przepis znalazłam w lutowym numerze Gotuj krok po kroku . Ryba w śmietanie Przygotuj płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, wagę kuchenną, łyżkę, nóż i deskę do krojenia, miski, wyciskarkę do cytrusów, patelnię, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki (na 2-3 porcje): 600 g filetów z dowolnej ryby, 1 cytrynę, 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę masła, 200 g kwaśnej śmietany, garść posiekanego koperku + koperek do dekoracji, 1 papry...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.