Przepis na : kolacja
Delikatna w smaku warstwowa sałatka z tuńczykiem idealnie sprawdzi się jako świetna imprezowa przystawka bądź kolacja. Prosta w przygotowaniu, zachwyci gości i domowników :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 4 jajka 3 większe ogórki kiszone 5-6 łyżek majonezu 250 gram sera żółtego w kawałku, u mnie gouda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, ostudzone łupimy i kroimy w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...