Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu bułka kebabowa. Delikatna, mięciutka i puszysta. Jedna bułka wystarczy na zrobienie czterech kebabów. Bułkę możemy śmiało mrozić, po rozmrożeniu smakuje również wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram mąki pszennej 100 gram jogurtu naturalnego, u mnie typu greckiego 150 ml ciepłej wody 1 łyżka soli 10 ml oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 25 gram świerzych drożdży do posmarowania ciasta 1 małe jajko ja użyłam samego białka g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...