Dal z czerwonej soczewicy

Dal z czerwonej soczewicy

Dal z czerwonej soczewicy

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na rozgrzewający dal, czyli indyjski gulasz z czerwonej soczewicy. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób będziemy potrzebować: - 1 puszkę krojonych pomidorów - 2 puszki wody - pół puszki suchej czerwonej soczewicy - 2 łyżki śmietany 18% - 2 ząbki czosnku - 1 cm imbiru - po 1 łyżeczce kurkumy, kuminu, przyprawy shoarma i słodkiej papryki - 2 łyżeczki curry - pół łyżeczki cukru - szczyptę chili - sól do smaku - 1 łyżeczkę oleju kokosowego 1. Na rozgrzanym tłuszczu przez minutę podsma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bez Cebuli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję