Przepis na : obiad
Ta zupa to wypadkowa tego co ostatnio leżało w lodówce, czyli nadmiar serów. I gdyby nie to że były to sery pleśniowe to pomyślałabym ze już ich pora na wychodzenie z lodówki. Dlatego nie mając pomysłu co z nimi zrobić postanowiłam przygotować zupę serową, coś na wzór szwajcarskiego fondue, ale nie tak do końca. To jaki smak zupy uzyskacie zależy od tego jakich serów użyjecie, czy bardziej łagodnych czy bardziej ostrych. W mojej zupie dominował smak od gorgonzoli. Można użyć ementalera, parmezanu czy cheddara, wted... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...