Przepis na : obiad
Bouillabaisse jest prowansalska zupą rybną. Julia w swej książce podkreśla znaczenie jej prostoty - bulionu wzbogaconego owocami morza i typowymi dla tego regiony smakami: czosnkiem, szafranem, oliwą z oliwek i pomidorami. Zupa jest znakomita i często będę do niej wracać.Zupę przedstawiam z moimi zmianami. Nie miałam skorupek z krewetek, czy świeżych małży, których radzi użyć Julia, wiec dodałam do zupy gotową mieszankę owoców morza. Mimo to było pyszne. Czytaj więcej »... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...nigdy nie jadłam zupy rybnej, chyba kiedyś sie skuszę bo ciekawa jestem smaku
Bardzo się cieszę z tego przepisu :). W tym roku mam zorganizować "sylwestra" U siebie pod wiatą, więc taka zupa dla wielbicieli owoców morza będzie w sam raz . Pozdrawiam i życzę wielu ciekawych pomysłów kulinarnych w NOWYM ROKU :))))
Bardzo często robię zupę rybną z podobnych składników, dodaję kilka rodzajów ryby, ostatnio andrzejkowe spotkanie uwieńczyła z powodzeniem, cmokali nawet przeciwnicy owoców morza.Pyszny przepis
mi smakuje chociaz typowo rybna nei jest bo ma tylko owoce morza.
Przepraszam, że dopiero dziś robię wpis, ale ten czas szybko ucieka! Zupa była rewelacyjna!!!! A za tydzień szykuje się kolejna impreza, więc szukam ponownie inspiracji u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie :))))