Wiosna to dla mnie czas zielonych zup. Jedna z nich jest uwielbiana przez nas brokułowa a właściwie krem. Pyszna, prosta, sycąca zupa. Jednak tym razem postanowiłam zmienić odrobinę jej smak dodając do niej pesto, które fajnie podkreśliło charakter zupy, dodało posmaczku bazyliowego, ogólnie idealna kompozycja. Propozycja na świąteczny obiad idealna. Wpis jest wpisem sponsorowanym. Zupę podałam w ceramicznych garnuszkach, które można dostać w sklepie internetowym Emako.pl. Male, jednoosobowe bo o pojemności 700... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Bernadetko, ja również się piszę na porcyjkę Twojej zupy i na takie naczynka :D
dziękuje ale pomysł nie mój, często w necie można się na takie polaczenie natknąć.
Mhmmm, brokuły! Smacznie:)Bardzo ładne te garnuszki:) I jakie praktyczne.
Chyba się skusze na ich śliczne garnuszki. Zupka wygląda baardzo smakowicie, i na pewno taka była:)