Zapiekane bułki z kaszanką i płynnym jajkiem

Zapiekane bułki z kaszanką i płynnym jajkiem

Przepis na : kolacja

Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam kaszankę, czyli po śląsku krupnioki. I to pod każdą postacią, od dziecka gdy u mojej babci odbywały się świniobicia i takie podsmażone, świeże krupnioki trafiały na mój talerz. Dlatego chętnie szukam nowych pomysłów i sposobów na jej przygotowanie. Ostatnim była ta “ śląska szakszuka ”. Dzisiaj przedstawiam wam bułki zapieczone z kaszanką i płynnym jajkiem. Cudowne połączenie. Przepis znalazłam w Kuchni u rozwodnika . I tak to typowe męskie danie, więc jeśli wasi partnerzy lubią...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.