Przepis na : obiad
Proste, pyszne, polskie jedzenie, czyli ziemniaki, cebula, czasami kiełbasa, wszystko z patelni, a do tego kwaśne mleko… kto z nas tego nie lubi. Ja uwielbiam, to wspomnienie dzieciństwa. Dlatego, gdy takie wspomnienia nas nachodzą warto je odtworzyć w naszej kuchni i próbować cofnąć czas. I tak było z tym daniem, ot patelnia, kilka warzyw i dodatków, bo oczywiście proste danie nigdy nie może być u mnie zbyt proste i staram się je udoskonalić, urozmaicić. I tak było tym razem, bo całość zalałam masą jajeczną ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...