
Przepis na : obiad
Kolejna propozycja na wielkanocny obiad, czyli szynka długopieczona w rękawie w marynacie musztardowej. Pyszna, krucha i pachnąca szynka, która może być zarówno na obiad jak i po wystygnięciu jako wędlina na kolacje. Taka szynka jest idealna zarówno na Wielkanoc jak i od święta. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Pyszne "mięcho", kasza gryczana i kiszone ogórki- czego chcieć więcej!
Tylko ja poproszę z inną kaszą;-) I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet, kobieto:-)
Dziękuję za inspirację! Skorzystałam dzisiaj z przepisu, z pewnymi modyfikacjami: zrobiłam trochę cieńszy sos, doprawiłam hojnie gałką muszkatołową, nie bawiłam się w żadne rękawy tylko od razu wszystko dałam do naczynia żaroodpornego (z przykryciem), dodałam marchewkę i jabłko pokrojone na ósemki (cebulę też). Mięso (schab) marynowałam w czubrzycy. Wyszło obłędnie pyszne! Może ciut za dużo miodu, ale to też tak na oko lałam. Podałam z ryżem i białym winem, choć wydaje mi się, że do popicia najlepszy byłby cydr :) Pozdrawiam