Przepis na : obiad
Odkąd pierwszy raz próbowałam gnocchi w sosie z sera gorgonzola od tego momentu jestem wielką fanką tego sera ale tylko w daniach na ciepło, bo normalnie nie jadam serów pleśniowych. Więc zaskoczyłam sama siebie odkrywając, że dania z dodatkiem tego sera smakują mi i to bardzo, a szczególnie gdy z gorgonzoli powstaje pyszny sos do makaronu. Ostatnio nie miałam pomysłu z czym podać placki ziemniaczane i właśnie z resztki sera gorgonzola zrobiłam sos, który pasował do nich idealne. Zresztą ten sos sprawdzi się n...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...