Przepis na : obiad
Sezon grzybowy się zakończył, u nas w tym roku to był praktycznie pierwszy sezon bo zmiana miejsca zamieszkania na sąsiedztwo lasu spowodowała ze maż w końcu zrealizował swoje obietnice i regularnie chodził na grzyby. Parę razy udało mu się przynieść kilka fajnych okazów prawdziwków i część z nich postanowiłam wykorzystać do zrobienia swoich pierwszych rolad z grzybami. Chyba się powtarzam z tym "pierwszy":) W każdym razie wyszły obłędnie pyszne, z dodatkiem domowych pyz i śmietanowego sosu rewelacyjne. Poleca... czytaj dalej...
Taki polski slow food. To jedno z tych dan na ktore jestem za bardzo leniwa, chociaz gdyby mi ktos podal to chetnie dokonalabym konsumpcji, zwlaszcza tak podal! Porcyjka na talerzu jak z najlepszej restauracji.Czepie sie tylko tej margaryny. Z maslem wszytsko smakuje o wiele lepiej.
thiessa na śląsku rolady wołowe własnie smaży się na margarynie (ale takiej lepszej niż kiedyś) od x lat, wtedy są najsmaczniejsze. tak robią wszyscy których znam.
Wyglądają rewelacyjnie! i muszą być pyszne i niezwykle aromatyczne!
Wyglądają obłędnie:-)) I też dodałabym masła zamiast margaryny:-)Poza tym jestem chemikiem i wiem jak powstaje margaryna;-(
Uwielbiam leśne grzyby, a te Twoje roladki wyglądają pysznie.