Przepis na : obiad
Pollo alla diavola, chicken ala diavola, czyli kurczak diabelski to włoski sposób na kurczaka. We włoskiej kuchni alla diavola lub al diavolo to termin, który określa zarówno żywy ogień podczas grillowania mięsa na rozgrzanych węglach, ale także „diabelski sposób”na pikantność potrawy poprzez dodanie świeżego lub suszonego czerwonego chili, czarnego pieprzu i octu. Wszystko to powoduje, że kurczak ma niepowtarzalny smak. I korzystając z pomocy przepisu na stronie kuchnia.it przygotowałam przepyszny obiad, kurc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...