W tym roku zdecydowanie bardziej eksperymentuje z kiszeniem warzyw niż dotychczas. Pierwszy raz zrobiłam kiszone rzodkiewki i już od 2 miesięcy non stop gdy jednak słoik się kończy kiszę następny, tak nam zasmakowały. Dlatego poszłam krok dalej i zakisiłam botwinkę, widząc jak wiele osób to robi i chwali jej smak oraz dobroczynne wartości. Botwinka wyszła bardzo smaczna, chociaż zdecydowanie bardziej smakowały nam buraczki niż kiszone liście z łodygami. Są zbyt miękkie jak dla mnie, dlatego poszły na chłod... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...